Input Content ×

×

Figyelem!

A lentiek elolvasása minden, a Nyírsoft Exrém és Látványsport Egyesület  játékaira jelentkező sporttárs számára kötelező! Köszönjük!

  • Elsődleges célunk, hogy kulturált körülmények között a MASZ 2015  Magyar Airsoft Szabályzat legfrissebb kiadásában foglalt biztonsági előírások és játékszabályok betartatásával minőségi játéklehetőséget biztosítsunk a lentebb olvasható feltételeknek megfelelő érdeklődők számára.
  • Az Egyesület az airsoft-ra, mint katonai szimulációs, szabadidős sportra, játékra tekint. Nem végez semmiféle kiképzést, nem lát el rendvédelmi feladatokat és nem minősül hagyományőrző szervezetnek sem. Nem dicsőíti a fegyveres konfliktusokat és azok résztvevőit, nem foglal állást és nem nyilvánít véleményt ezekkel kapcsolatban. A játékokra történő regisztráció során semmilyen szűrést fajra, nemre, bőrszínre, vallásra stb. való tekintettel nem alkalmaz.
  • Airsoft játékaink során szigorúan tilos minden törvényileg tiltott önkényuralmi jelkép használata még annak ellenére is, hogy a valósághoz közelítő szimuláció ezek használatával még teljesebb lehetne.
  • Az airsoft, mint sajátos szabadidős sport alapvető eleme, hogy a játékosok különböző valós vagy elképzelt konfliktusokban megjelenő hadseregek, nációk, csoportok stb. bőrébe bújva, azok jellegzetes ruházatát öltve (dresscode), szokásait/tevékenységeit utánozva (szerepjáték, LARP) próbálják meg a lehető legéletszerűbb szimulációs környezetet létrehozni. Az alkalmazott ruházat, a különböző kiegészítők és eszközök a sportfelszerelés részét képezik így azokat minden esetben ajánlott csak és kizárólag a játék idején magunkra öltenünk. Az említett szerepjátékos elemek tekintetében fontos megjegyeznünk, hogy azok nem irányulnak az adott személy, csoport stb. kifigurázására ill. a játékosok csak a játék idejére azonosulnak az általuk eljátszott karakterrel.
  • Az Egyesület tudomásul veszi, hogy az airsoft játékfegyverek a hatályos magyar jogszabályok alapján légfegyver kategóriába esnek, amelyek szállításával és használatával kapcsolatos rendelkezések mindenki számára kötelezően betartandóak. A törvénykövető magatartás fontosságára a lehető legtöbb alkalommal és fórumon felhívjuk a nálunk játszók figyelmét.
  • A fegyvertörvényben foglalt max. 7,5 J illetve a Magyar Airsoft Szabályzatban feltüntetett (7,5J-nál jóval alacsonyabb!) torkolati energia értékeket meghaladó légfegyverek azonnali kizárásra kerülnek játékainkról. A torkolati energia mérését kereskedelmi forgalomban kapható, nem hitelesített műszerekkel (kronógráf) végezzük el minden egyes játékunk előtt.
  • Az Egyesület az airsoft játékfegyverekkel, mint légfegyverekkel vívott “harcra”, a Magyar Airsoft Szabályzatban foglaltak maradéktalan betartása esetén, mint mérsékelten veszélyes technikai sporttevékenységre tekint.
  • A játék során használt 6mm átmérőjű, műanyag gömblövedékek okozta sérülések mellett a játék hevében, a játékterületen bekövetkező balesetek (ficamok, törések, horzsolások stb.) is előfordulhatnak. Az Egyesület nem végzi el az egyéni védőfelszerelések vizsgálatát ill. nem szűrhet ki minden egyes baleseti forrást a játékterületen. Ebből kifolyólag az Egyesület, mint szervező nem vállal felelősséget semmilyen személyi sérülés esetén. Játékainkon – a területre való belépést megelőzően – minden egyes résztvevő (játékos, szervező, segítő, néző, fotós stb.) Saját Felelősségi Nyilatkozatot köteles kitölteni.

 

Játékok és rendezvények

<< Jún 2024 >>
keszcsszva
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30